вторник, 6 май 2014 г.

Властелинът на пръстените: Двете кули

Властелинът на пръстените: Двете кули е фентъзи филм от 2002 година, режисиран от Питър Джаксън по едноименния втори том от трилогията на Дж.Р.Р.Толкин "Властелинът на пръстените". С бюджет от 94 милиона долара, филмът се отличава с мащабни бойни сцени, зрелищни спецефекти, от които особено запомнящи се са достиженията на компютърната технология. Приходите в света се равняват на 925 милиона долара като само за България са около 355 630 долара.

Във втората част на трилогията на Толкин Фродо Торбинс и другите членове на Задругата продължават свещената мисия — да унищожат Единствения пръстен… но по различни пътища. Съдбата им е заключена в двете кули — Ортанк в Исенгард, където злият магьосник Саруман ги очаква, и крепостта на Саурон Барад-дур, дълбоко в мрачното царство Мордор. 
Наред с оцелелите членове на Задругата, втората част ни представя и нови герои. Кралят на Рохан Теоден е почтен мъж, изпаднал под влиянието на злия Саруман и неговия слуга Грима. Племенникът на Теоден Еомер е прогонен да скита със своите войни, а сестра му Еовин, принцесата-войн, се влюбва в Арагорн. Самият той заема все по-централно място в историята и се подготвя за кралското си завръщане.

„Властелинът на пръстените: Двете кули” заема своето достойно място в сагата и гарантира място на  режисьора Питър Джаксън в галерията на филмовата приказка редом с имената на Спилбърг и Лукас

Няма коментари:

Публикуване на коментар